Рецепт Fernet Branca був створений сім'єю Бранка 1845 року і залишається незмінним у наші дні. Уже протягом багатьох років технологія виробництва цього напою зберігається в суворій таємниці. Відомо, що до його складу входить близько 40 трав і спецій з різних куточків світу, серед яких є: кардамон, алое, хінін, тирлич, ревінь, мирра, ромашка і шафран. Лікер виготовляється на основі виноградного дистиляту і близько року витримується в дубових бочках. Завдяки своєму унікальному складу напій має низку цілющих властивостей: стимулює травлення, очищає організм, тонізує, а також заспокоює і розслабляє. 1845 року подружжя Бернардіно і Кароліна Бранка в Мілані заснували компанію Fratelli Branca. Будучи аптекарем, Бернардіно у своїй домашній лабораторії розробив еліксир, який виліковував безліч хвороб. Як свідчила реклама тих років - у створенні еліксиру брав участь якийсь доктор Фернет, який вирізнявся дивовижним довголіттям, насправді ж це ім'я Бернардіно вигадав з маркетинговою метою, і воно існувало тільки на етикетках напою. Але, тим не менш, лікер дійсно допомагав виліковувати від безлічі хвороб і користувався величезною популярністю серед місцевих жителів. Девіз компанії від самого її заснування звучав так: "Оновлюй, але зберігай", і творець компанії, Бернардіно Бранка, повністю відповідав цій філософії - він завжди був відкритий новим можливостям, пов'язаним із новаторськими технологіями та розвитком реклами, не зраджуючи водночас вірних традицій і досвіду минулого. На початку 20 століття Fernet Branca значно розширила асортимент своєї продукції. Завдяки високій якості та використанню виключно натуральних інгредієнтів напої, що виробляються, стали відомі в усьому світі. Компанія донині приділяє велике значення традиціям, використовуючи старовинні рецепти і передають отриманий досвід з покоління в покоління сім'ї Бранка. Лікер має багатий темно-коричневий колір з помаранчевими відтінками. Напій вирізняється свіжим ароматом з тонами перцевої м'яти. Має сухий, концентрований смак із ментоловими тонами, нотами трав і спецій. Післясмак сухий, гіркуватий з відтінками трав. Освіжаючий тривалий післясмак. Рекомендована температура подачі: 6-8 °C. Рекомендується вживати як аперитив або дижестив. Лікер добре поєднується з іншими алкогольними напоями, а також із кока-колою, кавою. Є прекрасним інгредієнтом для створення безлічі коктейлів.