Отримуйте персональні знижки та бонуси!
Зареєструйтесь на сайті, накопичуйте бонуси з кожної покупки та використовуйте їх для наступних замовлень!
Сортування
Ром
Ром – це знаменитий міцний напій, який отримують за допомогою зброджування та перегонки сиропу з тростини та патоки. Зазвичай дистилят витримують певний час, навіщо використовують дерев'яні бочки. Потім одержаний напій розбавляється чистою водою для того, щоб отримати міцність від 40 до 50 градусів. Після цього вже розведений напій відправляють знову в бочки на довгий час (від 2 до 8 років).
Ромом продукт бродіння починають називати не раніше, ніж він «постаріє» у бочках у розведеному вигляді на 2 роки. До цього моменту він отримує характерний для цього типу алкоголю аромат та смак. Крім того, існують білі сорти рому, які не вимагають такої витримки. Їх переливають у пляшки відразу після перегонки, а використовують у складі коктейлів.
Коротка історія рома
На жаль, до цього дня не вдалося визначити походження слова «ром». Одна з версій каже, що назва напою походить від слова "Rumbulion", яке позначало "сильний шум". або «гам». Інша версія свідчить, що назву напій отримав від великих келихів «rummers», їх зазвичай брали голландські моряки у плавання.
Родиною рому стали Карибські острови. Саме тут на очеретяних плантаціях вперше було виявлено, що патока дуже хороша у бродінні.
Іноді як батьківщину рому називають острів Барборос, але ця версія не має документального підтвердження. Тому найчастіше говорять про весь Карибський басейн.
Мореплавці минулого не вміли правильно зберігати воду, у трюмах вона порівняно швидко протухала. У результаті пірати знайшли своєрідне рішення. замість води вони запасалися ромом. В результаті екіпаж рятувався від спраги, а напій зберігався роками, не втрачаючи своїх властивостей.
Види рому
Варіантів класифікації рому дуже багато. Розберемося з найпростішими методами.
Географія виготовлення напою:
- Іспанський ром. Іспанський ром виділяється своїм світлим відтінком, м'яким запахом та смаком. Ми знаємо цей напій як кубинський ром.
- Британський ром. Темний, насичений алкоголь, що виділяється своїм тягучим та густим смаком. Для приготування напою застосовують концентровану патоку.
- Француський ром. Цей ром має власну рецептуру, його виготовляють із очеретяного соку.
Найголовнішою особливістю цього напою вважається його термін виробництва. Він проводить близько року в бочках від хересу близько року, тоді як, наприклад, бренді знадобиться кілька років, щоб досягти остаточного та повноцінного смаку. Спекотний клімат тропічних країн має свої плюси.
За міцністю ром може бути від 37% до 57%. Помітно відрізняється і маркування. Іспанси підписують свої напої «rum», а іноді «ron anejo», французи називають цей же напій «Rhum».
Класифікація за відтінками:
- Світлий ром. Зазвичай відрізняється слабким смаком.
- Бурштиновий ром. Смак змінюється залежно від добавок. Відтінок кольору залежить від витримки
- Темний або чорний ром. Вирізняється сильно насиченим кольором, який виходить завдяки витримці в бочках, які заздалегідь обвуглили.
Ром став улюбленим напоєм для багатьох людей, також він дуже популярний для приготування коктейлів.
Де купити ром в Україні
В інтернет-магазині Vintagemarket ви можете вибрати найкращі сорти рому за найвигіднішими та найпривабливішими цінами. Ми гарантуємо якість та оригінальність кожної пляшки, здійснюємо доставку по всій Україні.
А якщо ви не знаєте, який вид рома купити в подарунок або для вечірки, зверніться до наших консультантів. Досвідчені сомельє допоможуть зробити правильний вибір.