Фільтри

Отримуйте персональні знижки та бонуси!

Зареєструйтесь на сайті, накопичуйте бонуси з кожної покупки та використовуйте їх для наступних замовлень!

Ром Bacardi

Популярність рому Bacardi ось уже котрий рік б'є всі можливі рекорди. Більше 60 років цей приголомшливий напій має величезний попит на всіх континентах. Технологію його виробництва роками розробляв сам засновник компанії Факундо Бакарді.

Технологія

Нижня частина добірних та очищених стебел цукрової тростини подрібнюється, після чого суміш йде під прес. Отриманий очеретяний сік пропускають через фільтр, щоб відокремити кристали цукру і відправляють на ферментацію в дубові бочки. На цьому етапі в патоку-мелясу додають особливі дріжджі. Культура є унікальною розробкою Будинку Баккарді і ось уже багато років тримається у найсуворішому секреті. За твердженням членів сім'ї, саме завдяки їй Bacardi – ndash; rum №1 у всьому світі.

Ферментація триває до 35 годин. Потім бражку дистилюють за французькою коньячною технологією. Фракцію міцністю 75% заливають у барильця з білого американського дуба. Після дозрівання ром Бакарді пропускають через вугільний фільтр (ще одне напрацювання дона Факундо), купажують джерельною водою з сиропом і розливають по пляшках.

Витримані сорти рому прийнято подавати у сріблі – флязі або стосі. Молодші сорти п'ють із тумблерів, сніфтерів або звичайних гранчастих склянок. Напій вживають як у чистому вигляді з льодом, так і розводять водою, колою, мінералкою. Ром Bacardi є основою багатьох популярних коктейлів. Закушувати його заведено фруктами, морепродуктами, лаймом або його побратимом лимоном.

З чого все починалося

А почалося все з приїзду 15-річного хлопчика-іспанця Факундо Баккарді на Кубу – батьківщину рому. 10 років хлопець копив кожен песо і 1943 заснував власну компанію, яка займалася реалізацією іспанських вин. Розробкою технології створення рому Баккарді зайнявся після того, як втратив свій бізнес через сильні землетруси і подальший спалах холери.

У 1862 році він разом із братом і партнером-виноделом викупив винний завод, де через пару років було випущено першу партію рому Бакарді. Логотипом напою стала кажан, що символізував на Кубі успіх та процвітання.

Першим коктейлем на основі рому Bacardi стала Cuba Libre, а її творцями були американські солдати, які додавали у напій Колу, щоб пом'якшити фортецю. Місцеві жителі, які ризикнули скуштувати новинку, прийняли її на ура. Ще один цікавий момент був пов'язаний з англійським військовим. адмірал Нельсон був настільки відданий рому, що заповідав поховати його в бочці з напоєм.

Йо-хо-хо і барило Бакарді

Ром Bacardi випускається в різних кольорах:

  • Білий. Відрізняється особливо м'яким смаком із ледь помітними фруктово-мигдальними нюансами. Напій цього виду практично не використовується у чистому вигляді. Стриманий смак та прозорий колір роблять його ідеальною основою для коктейлів.
  • Золотий. Такий колір досягається за рахунок карамельної добавки, а також завдяки дубовій деревині, з якої виготовлені бочки для витримки. У смаку напою добре відчуваються нотки меду, гвоздики, іриски, карамелі та дуба.
  • Темний. Смак напою трохи агресивний, у ньому переважають дерев'яні, карамельні та димні ноти, які гармонійно доповнюють нюанси патоки. Колір напоїв отримує виключно завдяки витримці в бочках, ніякі барвники при його створенні не використовуються.

Де купити Bacardi в Україні

Хочете скуштувати справжній кубинський ром? Завітайте до інтернет-магазину Vintage. Тут на вас чекає величезний вибір ліцензійних напоїв бренду Bacardi, різної витримки. Наш сомельє відповість на всі ваші запитання, а також підбере вам ром орієнтуючись на ваші побажання та уподобання.

Товар додано до кошика