Фільтри

Отримуйте персональні знижки та бонуси!

Зареєструйтесь на сайті, накопичуйте бонуси з кожної покупки та використовуйте їх для наступних замовлень!

Білий ром

Білий (сріблястий) ром – це міцний напій, який, як і його темний аналог, одержують із цукрової тростини. В Україні білий ром не так широко відомий, як його класичний "колега", часто його вважають виключно коктейльним варіантом. І хоча в різних сумішах білий ром справді чудовий, на батьківщині його вживають у чистому вигляді.

Особливості смаку та виробництва

Сріблястий ром після витримки обов'язково проходить фільтрацію. Цей процес позбавляє його «золотистого» відтінку, а також яскравого смаку та насиченого аромату. Зате прозорий напій виходить м'яким, має легкість і ніжну насолоду, хоча міцність його традиційно становить 40%.

Витримують білий ром порівняно недовго, від 12 до 18 місяців, для чого використовують бочки з білого ясеня. Далі напій відправляють «старіти» у сталеві контейнери. Завдяки отриманому м'якому смаку цей вид рому став настільки популярним при складанні коктейлів, адже він добре поєднується з різними напоями.

Як пити білий ром

На Карибах, батьківщині напою, білий ром п'ють виключно у чистому вигляді без охолодження. Вважається, що тільки так можна по-справжньому оцінити смак та аромат. Коктейлі з цим ромом популярні в Європі та США, на Карибах таке вживання не в пошані.

За ціною білий ром зазвичай трохи нижче темних різновидів цього напою. А вибрати найкращу марку під ваш смак вам завжди допоможуть наші онлайн-консультанти.

Товар додано до кошика