Отримуйте персональні знижки та бонуси!
Зареєструйтесь на сайті, накопичуйте бонуси з кожної покупки та використовуйте їх для наступних замовлень!
Текіла
Сортування
Текіла — міцний алкогольний напій із Мексики
Її міцність становить 38-55% об. Текілу виготовляють із ферментованого соку блакитної агави, точніше, з її серцевини, шляхом дистиляції.
Смак напою має характерні, виразні нотки, тому його неможливо сплутати з іншими напоями. Багато хто помилково вважає, що текіла виробляється з соку кактуса, але це не так. Технологія приготування доволі складна та вимагає спеціальних інгредієнтів, які неможливо знайти в інших регіонах. Саме тому виробництво справжньої текіли можливе лише на території Мексики.
Технологія виробництва
Для виробництва текіли використовується блакитна агава, яка належить до родини лілійних. Вона росте на заході Мексики, у гірських районах із піщано-червоноземними ґрунтами. Мексиканці навчилися культивувати цю рослину на плантаціях, що значно спростило виробництво.
🌵 Цікаво: для текіли підходить лише агава віком від 8 років або старша.
Основні інгредієнти текіли:
✅ Сік, що добувається з серцевини агави
✅ Очищена вода
✅ Спиртові дріжджі
✅ Коричневий цукор або кукурудзяний сироп (для деяких видів текіли)
Спочатку сік агави природно бродить або з додаванням дріжджів і цукрів. Після бродіння, рідина міцністю 5-7% алкоголю проходить подвійну дистиляцію. Напій, отриманий після цього процесу, має міцність 50-55%, і його можна вживати. Однак виробники часто додають дистильовану воду, щоб знизити міцність до 38%, що дозволяє збільшити об’єм продукції. Це не суперечить мексиканському законодавству.
Види текіли та їх особливості
Виділяють два основні типи текіли:
1️⃣ Стандартна (Mixto) – містить 51% соку блакитної агави, а решту складають інші види цукру або сиропу. Закон не регламентує, які саме цукри можна використовувати, але найчастіше додають кукурудзяний сироп або тростинний цукор, що впливає на смак.
2️⃣ Преміум (100% de Agave) – виготовляється лише з соку агави, без сторонніх добавок. На пляшці такої текіли завжди є позначка cien por ciento de agave.
Так само, як і багато інших міцних напоїв, текіла класифікується за віком витримки:
- Blanco («срібна» або «біла» текіла) – без витримки або витримана до 1 місяця. Це найпоширеніший вид, який розливають у пляшки майже одразу після виготовлення.
- Joven Abocado (або Gold) – слабко витримана текіла. Її часто плутають із витриманими сортами, хоча золотавий відтінок їй надає карамельний барвник.
- Reposado («відпочила») – витримується від 2 до 12 місяців у дубових бочках. Через невеликий термін витримки, напій може підфарбовуватися карамеллю для надання золотистого кольору.
- Añejo – преміальна текіла без добавок, витримується 1-10 років у дерев’яних бочках (об’ємом не більше 600 л). Оптимальним вважається 5-річна витримка. Довше зберігання може зіпсувати смак, зробивши його гіркуватим.
Де купити текілу?
У каталозі нашого інтернет-магазину ви можете вибрати найкращі види справжньої мексиканської текіли. Оригінальність напою підтверджена сертифікатами та іншими документами.
💰 Ціна текіли – одна з найвигідніших в Україні!
🚚 Доставка кур'єром по Дніпру або Новою Поштою по всій Україні!
🔹 Замовляйте якісний алкоголь просто зараз!