Фільтри

Отримуйте персональні знижки та бонуси!

Зареєструйтесь на сайті, накопичуйте бонуси з кожної покупки та використовуйте їх для наступних замовлень!

Текіла

Текіла — міцний алкогольний напій із Мексики

Її міцність становить 38-55% об. Текілу виготовляють із ферментованого соку блакитної агави, точніше, з її серцевини, шляхом дистиляції.

Смак напою має характерні, виразні нотки, тому його неможливо сплутати з іншими напоями. Багато хто помилково вважає, що текіла виробляється з соку кактуса, але це не так. Технологія приготування доволі складна та вимагає спеціальних інгредієнтів, які неможливо знайти в інших регіонах. Саме тому виробництво справжньої текіли можливе лише на території Мексики.


Технологія виробництва

Для виробництва текіли використовується блакитна агава, яка належить до родини лілійних. Вона росте на заході Мексики, у гірських районах із піщано-червоноземними ґрунтами. Мексиканці навчилися культивувати цю рослину на плантаціях, що значно спростило виробництво.

🌵 Цікаво: для текіли підходить лише агава віком від 8 років або старша.

Основні інгредієнти текіли:

✅ Сік, що добувається з серцевини агави
✅ Очищена вода
✅ Спиртові дріжджі
✅ Коричневий цукор або кукурудзяний сироп (для деяких видів текіли)

Спочатку сік агави природно бродить або з додаванням дріжджів і цукрів. Після бродіння, рідина міцністю 5-7% алкоголю проходить подвійну дистиляцію. Напій, отриманий після цього процесу, має міцність 50-55%, і його можна вживати. Однак виробники часто додають дистильовану воду, щоб знизити міцність до 38%, що дозволяє збільшити об’єм продукції. Це не суперечить мексиканському законодавству.


Види текіли та їх особливості

Виділяють два основні типи текіли:

1️⃣ Стандартна (Mixto) – містить 51% соку блакитної агави, а решту складають інші види цукру або сиропу. Закон не регламентує, які саме цукри можна використовувати, але найчастіше додають кукурудзяний сироп або тростинний цукор, що впливає на смак.

2️⃣ Преміум (100% de Agave) – виготовляється лише з соку агави, без сторонніх добавок. На пляшці такої текіли завжди є позначка cien por ciento de agave.

Так само, як і багато інших міцних напоїв, текіла класифікується за віком витримки:

  • Blanco («срібна» або «біла» текіла) – без витримки або витримана до 1 місяця. Це найпоширеніший вид, який розливають у пляшки майже одразу після виготовлення.
  • Joven Abocado (або Gold) – слабко витримана текіла. Її часто плутають із витриманими сортами, хоча золотавий відтінок їй надає карамельний барвник.
  • Reposado («відпочила») – витримується від 2 до 12 місяців у дубових бочках. Через невеликий термін витримки, напій може підфарбовуватися карамеллю для надання золотистого кольору.
  • Añejoпреміальна текіла без добавок, витримується 1-10 років у дерев’яних бочках (об’ємом не більше 600 л). Оптимальним вважається 5-річна витримка. Довше зберігання може зіпсувати смак, зробивши його гіркуватим.

Де купити текілу?

У каталозі нашого інтернет-магазину ви можете вибрати найкращі види справжньої мексиканської текіли. Оригінальність напою підтверджена сертифікатами та іншими документами.

💰 Ціна текіли – одна з найвигідніших в Україні!
🚚 Доставка кур'єром по Дніпру або Новою Поштою по всій Україні!

🔹 Замовляйте якісний алкоголь просто зараз!

Товар додано до кошика