Плато, з червоними глинами та вапняком, тераси, що виходять на схід та схили, що виходять на захід, останні славляться крейдяними та блакитними глинами ґрунтами. Виноградник займає 61 гектар (151 акр) старих виноградних лоз - Мерло і Каберне, вік яких перевищує 50 років. Ручне збирання врожаю відповідно до теруару та стиглості. Мерло збирали 13 і 14 жовтня, та з 17 по 22 жовтня, а Каберне 22 жовтня.
Наповнення чанів самопливом цілими недробленими ягодами. Вініфікація проходить у бетонних чанах малої місткості. Дбайлива екстракція через пробивання шапки (мезги) та перекачування. Витримка на тонкому осаді частково в бариках і частково у великих бочках із французького та австрійського дуба (50% нової деревини). Потім слідує витримка 4-6 місяців (до літа), другий етап - через рік, перед розливом. Урожай 2016 року розливається в пляшки з 2 по 6 липня 2018 року.
Château Laroque - високоякісне вино, яке раніше продавали в основному у Франції. Ситуація змінилася 2015 року. Тоді до роботи в якості директора шато і виноробні призначили Давида Суаре, який відомий своєю роботою в Бордо, особливо в Сент-Емільйоні, з такими іменитими енологами, як Ніколас Тьєнпонт і Стефан Деренонкурт. Виноградники займають загалом 61 гектар. Ґрунт виноградників складається з глини та вапняку. Середній вік лоз становить 50 років, але є і старі лози поважного 55-річного віку. Для виробництва вина використовуються цементні чани різного об'єму, покриті синім кобальтом. Витримка вина частково проходить у нових французьких дубових бочках (50%) і триває 12 місяців. Потенціал зберігання Château Laroque становить 15-25 років. 2016 рік урожаю можна зберігати до 2050 року.
Château Laroque було зведено в XII столітті. У тому вигляді, в якому він дійшов до наших днів, маєток з його чудовим замком було побудовано в XVII столітті маркізом де Рошфор-Лаві, сім'ї якого він належав до 1929 року. Нова сторінка історії шато почалася 1935 року, коли власність придбала сім'я Бомартін із нащадків маркіза де Рошфор-Лаві. У 1962 році виноградники були повністю пересаджені, а також було оновлено виноробню. Ситуація залишалася такою протягом 50 років. Але до початку XX століття замок потребував ремонту, підвали потребували оновлення, а виноградники - великої пересадки. Позитивні зміни почали відбуватися починаючи з урожаю 2015 року. Сьогодні Château Laroque відоме замком приголомшливої краси, прекрасно доглянутими садами і чудовими винами.
Château Laroque входить до складу компанії Crus et Domaines de France, заснованої в Бордо, що є частиною групи Grands Chais de France. Крю е Домен де Франс представляє на світовому ринку 15 різних Шато, які володіють загалом 390 гектарами виноградників у різних апелласьонах. Унікальні методи дистрибуції та логістики компанії дають їй змогу пропонувати вина класу Гран Крю з Бордо в більш ніж 165 країнах світу. Консультантами компанії є багато відомих енологів, у тому числі - Мішель Роллан і Юбер де Буар.
Оцінки і рейтинги 2016 року врожаю: WS 93/100, WE 91/100, CellarTracker 92/100, Vinum Wine Magazine 16/20, Decanter - Jane Anson 93/100, Jean-Marc Quarin 92/100, James Suckling 93-94/100, The Wine Doctor - Chris Kissack 93-95/100, The Wine Cellar Insider - Jeff Leve 92-94/100, Weinwisser - Tjark Witzgall 17,5/20, Revue du vin de France 16,5-17/20, Vinifera - Jacques Perrin 92-94/100, Bernard Burtschy 17/20.
Характеристика: Темно-червоний колір із чорними відблисками. Багатий аромат вина повільно відкривається нотами чорних фруктів, які доповнюють мінеральні відтінки. Смак вина соковитий, багатий, сухий, гармонійний, із шовковистою текстурою, прекрасною структурою, м'якими танінами, прекрасними фруктовими тонами і наполегливим післясмаком. Температура подачі: 16-18 ℃.
Гастрономічне поєднання: Самодостатнє вино. Дуже добре поєднується зі смаженим або тушкованим червоним м'ясом, твердими витриманими сирами.