Фільтри

Отримуйте персональні знижки та бонуси!

Зареєструйтесь на сайті, накопичуйте бонуси з кожної покупки та використовуйте їх для наступних замовлень!

Японська віскі

Віскі в Японії почали виробляти порівняно недавно, у першій половині XX століття, коли японці зацікавилися західними міцними напоями. За зразок у Країні Вранішнього Сонця взяли шотландський скотч, і технологія досі мало відрізняється від традиційної шотландської. Але завдяки особливостям клімату, води та деяким східним традиціям японський віскі став окремим видом цього відомого напою.

Історія появи японського віскі

Першу винокурню в країні збудували американці 1869 року. Водночас японці розпочали випуск пива, для чого почали вирощувати ячмінь. Через деякий час зерна стало вистачати не лише на пивоваріння, а й на дистилят.

Для вивчення традиції виробництва віскі до Шотландії в 1919 році було відправлено Масатака Такецуру, він вивчав у Великій Британії хімію і одночасно працював на шотландській винокурні. Після повернення фахівець влаштувався в компанію Kotobukiya (власник Синдзіро Торі), яка у 1923 році відкрила першу в Японії винокурню.

Через деякий час компанія була перейменована на Suntory. Цей бренд і сьогодні відомий у всьому світі. У 1934 році Масатака Такецуру ухвалив рішення про звільнення та створення власного гуральня, сьогодні вона відома під назвою Nikka і є другою за обсягом виробництва цього міцного напою в Японії.

Визнання у світі віскі з Японії отримав на початку XXI століття. У 2001 році віскі марки Yoichi (один із брендів компанії Nikka) був визнаний найкращим у світі. З того часу японські сорти часто беруть найвищі нагороди, а японський скотч став улюбленим напоєм справжніх поціновувачів віскі.

Особливості японського віскі

Японці не просто скопіювали шотландський напій, а й додали у виробництво свої особливості:

  1. Сусло застосовується дуже чисте, дріжджі також спеціально відбираються, а на ферментування виділяється більше часу. У результаті напій отримує особливий «прозорий» аромат, як правило, квітковий з дуже м'якою текстурою.
  2. Винокурні в Японії не обмінюються дистилятом для створення блендів. Тому кожна використовує різні рецепти, а також перегонні куби різних форм і розмірів, щоб самостійно отримувати максимальний спектр уподобань. японський дуб. Так, при витримці віскі в бочках з дуба Мідзунара (використовується компанією Ямазакі) напій набуває аромату сандала і ладану.
  3. Вода в Японії м'якша, ніж у Шотландії, містить менше мінеральних домішок, що також пом'якшує смак готового напою.

Основні марки японського віскі

Найвідоміші виробники:

  1. Suntory. Цей бренд займає близько 70% експорту японського віскі.
  2. Nikka. На японський скотч цієї компанії припадає приблизно 15% експорту.

Інші винокурні експортують невелику кількість міцних напоїв, а переважно працюють на внутрішній ринок. Це виробники Kirin, Chichibu, Shinshu та White Oak.

Де купити японський віскі в Україні

У каталозі нашого інтернет-магазину ви можете вибрати найкращі сорти японського віскі, у тому числі Санторі, Black, а також оригінальні рішення від компанії Nikka, у тому числі відомі односолодові марки цього виробника.

Ви можете купити японський віскі за найкращою ціною в Україні зі зручною доставкою, якість напою підтверджується сертифікатом.

Товар додано до кошика