Температура подачі вин
05.10.2020
У кожного вина є своя ідеальна температура подачі (сервіровки), при якій найкраще розкриваються ароматика і смакові характеристики. Температуру подачі вин варто підбирати виходячи з його типу і особливостей. Багато виробників на контретикетці вказують рекомендовану температуру, і в такому випадку можна спокійно слідувати рекомендації.
- - Шампанські, ігристі вина подають при температурі 4-8°С
- - Молоді білі і рожеві вина подають при температурі 7-13°С
- - Витримані білі і рожеві вина подають при температурі 11-13°С
- - Молоді червоні вина подають при температурі 11-15°С
- - Насичені, сортові червоні вина варто подавати при температурі 14-16°С
- - Витримані червоні вина варто подавати при температурі 16-19°С