Блог

Температура подачи вин

Температура подачі вин

У кожного вина є своя ідеальна температура подачі (сервіровки), при якій найкраще розкриваються ароматика і смакові характеристики. Температуру подачі вин варто підбирати виходячи з його типу і особливостей. Багато виробників на контретикетці вказують рекомендовану температуру, і в такому випадку можна спокійно слідувати рекомендації.   - Шампанські, ігристі вина подають при температурі 4-8 ° С - Молоді білі і рожеві вина подають при температурі 7-13 ° С - Витримані білі і рожеві вина подають при температурі 11-13 ° С - Молоді червоні вина подають при температурі 11-15 ° С - Насичені, сортові червоні вина варто подавати при температурі 14-16 ° С...

Читати далі

Формы винных бутылок

Форми винних пляшок

Розвиток виноробства не зміг би досягти успіху без створення скляної пляшки. Перед скликання пляшки вино все своє життя проводило в глиняних глиняних глечиках або бочках. Пляшки, глечики, графини використовувалися для того, щоб підносити вино до столу. Розвиток технологій у сфері виробництва скла вніс багато коригувань і змін, а сам процес виробництва став менш витратним. Приблизно в той же час з 'єдналися воєдино три речі: пробка, пляшка і што вперто. Тепер вино в пляшці закрите пробкою довше зберігалося, а експерименти зі зберіганням показали, що більшість вин при зберіганні розвиваються і стають кращими. Всі ці зміни призвели до зростання цін в 2-3...

Читати далі

Разновидности винных пробок

Різновиди винних пробок

Зберігання вина залежить від багатьох факторів і, звичайно, безпосередньо від винної пробки. Раніше не існувало технології тривалого зберігання вин, і призначення пробок було виключно утилітарним, допомагало захищати напій від виливання і попадання в нього сміття. Головним чином пробка перешкоджала втрати вина. Для закриття в більшості використовувалися дерев'яні кілочки, шкіра, смола, сургуч, скляні пробки. Такими «пробками» закупорюється амфори, бочки, бутлі. Герметичність упаковки дозволяла не тільки зберігати, але і перевозити вина на значні відстані. Згодом пробка з кори коркового дуба витіснила всі раніше використовувалися варіанти. Коркову пробку отримують з кори коркового дуба (лат. Quercus suber), повільно зростаючого вічнозеленого дерева, яке в процесі...

Читати далі

Как правильно подавать вино

Як правильно подавати вино

Процедура подачі та сервірування вина багато в чому залежать від місця проведення дегустації, професійного рівня підготовки, використовуваного посуду та аксесуарів, рівня та категорії напою і звичайно самого заходу. Порядок подачі вина за столом У разі приватних або неформальних банкетів, порядок обслуговування наступний: - Пані; - Чоловіки; - Почесні гості (гості на почесних місцях). Крім цих правил, можуть мати місце офіційні прийоми та обіди, де сомельє має слідувати просто рангу та офіційно встановленому державою порядку. У цих випадках сомельє не повинен просити жодного з гостей продегустувати вино, а пробує сам. Абсолютно обов 'язково подавати вино до того моменту, коли вносять страву,...

Читати далі

Основные правила проведения дегустаций

Основні правила проведення дегустацій

Дегустація - це ціла наука і мистецтво, яким можна і потрібно вчитися. Існують різні види дегустацій, професійні та аматорські, але найголовніше в будь-якій з них - це перетворення офіційного проведення на захоплюючу церемонію, яка приносить задоволення. Вино - це живий продукт, який може сприйматися по-різному від часу доби, освітлення, температури, від самопочуття і настрою дегустатора. У веденні будь-якої дегустації допоможуть основні правила і деякі поради: - Ви повинні добре себе почувати, перед проведенням не курити, не вживати ліки; – Дегустацію найкраще проводити в ранковий час, коли ваші відчуття більш свіжі і сприйнятливі; – Приміщення має бути чисте і добре провітрене, без яскравих...

Читати далі